بیمه های تکمیلی تخفیفات اجباری به آزمایشگاهها تحمیل میکنند
- شناسه خبر: 10487
- تاریخ و زمان ارسال: 14 تیر 1402 ساعت 08:48
- بازدید : 81
- نویسنده: Dr. Sadri

دکتر محمدعلی برومند عضو هیئتمدیره نظامپزشکی تهران بزرگ در برنامه مخاطب خاص رادیو سلامت گفت: متأسفانه بیمههای تکمیلی تعرفه قانونی را به آزمایشگاهها پرداخت نمیکنند و بهنوعی تخفیف اجباری را به آزمایشگاهها تحمیل میکنند.
وی صحبتهایش را این گونه آغاز کرد: چالش اصلی ما با بیمههای تکمیلی دو محور اصلی دارد، اول اینکه بهرغم
ابلاغ تعرفههای رسمی خدمات درمانی توسط هیئت دولت و اجرای آن در سراسر کشور، متأسفانه به دلیل نوعی اجبار آزمایشگاهها به انعقاد قرارداد با بیمههای تکمیلی، این بیمهها از تعرفه مصوب و قانونی پیروی نمیکنند. در واقع بیمههای تکمیلی در زمان انعقاد قرارداد با آزمایشگاهها درخواست تخفیف میکنند و مثلاً امسال هشت درصد قرارداد پایینتر از همان تعرفه مصوب را هم در جز حرفهای و هم در جز فنی قراردادهایشان در نظر گرفتهاند. از طرف دیگر بیمههای تکمیلی در زمان انعقاد قرارداد با آزمایشگاهها تعرفههای سال 1402 را از ابتدای سال 1402 در نظر نمیگیرند و در واقع هزینههای سه ماه اول سال را با تعرفه سال قبل پرداخت میکنند که نوعی ظلم دوسویه است. در واقع با سنجیدن کلیه عوامل میتوان گفت بیمههای تکمیلی بیش از ده درصد کمتر از تعرفههای قانونی پرداخت میکنند.
دکتر برومند با اشاره به تفاوت چشمگیر هزینههای آزمایشگاه و تعرفههای مصوب گفت: باتوجهبه برداشتهشدن ارز دولتی از لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکی آزمایشگاهها، هزینههای آزمایشگاهها بسیار افزایشیافته و حتی در مورد برخی اقلام سیصد درصد افزایش را شاهد هستیم. اما تعرفه ارائه خدمات در سال 1402 فقط 25 درصد افزایشیافته که بسیار ناچیز است؛ اما همین تعرفه حداقلی هم از سوی بیمههای تکمیلی پرداخت نمیشود و آنها بهنوعی تخفیف اجباری از آزمایشگاهها میگیرند. البته شاید دوستان بگویند این قرارداد پیش روی شما گذاشته میشود و در امضا یا عدم امضای آن مختار هستید پس تخفیف اجباری نیست؛ ولی وقتی آزمایشگاهها میدانند اکثریت ریب بهیقین مراجعان آنها دارای پوشش بیمههای تکمیلی هستند نمیتوانند این حجم عظیم مشتریان خود را از دست بدهند و درنتیجه بهاجبار با تخفیف موردنظر شرکتهای بیمه تکمیلی موافقت میکنند
عضو هیئتمدیره نظامپزشکی تهران بزرگ در خصوص زمان پرداخت تعهدات بیمهها گفت: شرکتهای بیمههای تکمیلی دراینخصوص متفاوت هستند. بهترین شرکتها با تأخیر یکی دوماهه پرداخت میکنند؛ ولی برخی شرکتهای بیمههای تکمیلی هم هستند که با تأخیر هفت هشتماهه تعهدات خود را پرداخت میکنند.
دکتر برومند در خصوص پوشش بیمهای خدمات آزمایشگاهی گفت: خوشبختانه پوشش بیمهای خدمات آزمایشگاهی خوب است و حدود 90 تا 95 درصد هزینهها توسط بیمههای پایه و تکمیلی افراد پوشش داده میشود.
نماینده جامعه آزمایشگاهیان در نظامپزشکی تهران گفت: متأسفانه افزایش شدید هزینهها، تعرفههای نامناسب و تخفیفاتی که بیمههای تکمیلی میگیرند فشار شدیدی به آزمایشگاهها وارد میکند و متأسفانه بر کیفیت عملکردی آزمایشگاهها تأثیر میگذارد. قطعاً جامعه آزمایشگاهی میکوشد تا بهترین و باکیفیتترین خدمات را ارائه دهد؛ اما حالا وضع بهگونهای است که متأسفانه در مورد برخی آزمایشها بیمهها هزینه شیوههای جدید و بهروز انجام آزمایشها را متقبل نمیشوند و لاجرم آزمایشگاهها مجبورند از شیوههای قدیمیتر بادقت پایینتر و لاجرم باکیفیت پایینتر استفاده کنند. این موضوع یک آسیبشناسی پنهان هم دارد و آن هم این است که نتایج برخی آزمایشها ممکن است مورد سؤال باشد و درنتیجه آزمایش مکرر درخواست شود که این اتفاقاً به خود بیمهها آسیب میرساند.
دکتر برومند در پایان صحبتهایش با اشاره به برگزاری جلسهای در سازمان نظامپزشکی در خصوص این مشکلات و پیگیریهایی که قطعاً در آینده برای حل مشکلات انجام خواهد شد گفت: من فکر میکنم بهتر است بیمه ایران بهعنوان بیمه مادر به این قضیه ورود کند و مشکل آزمایشگاهها را حل کند و در غیر این صورت شاید مجبور شویم از طریق شخص ریاست سازمان نظامپزشکی از هیئت دولت پیگیری شود.